Ordföranden har ordet

Projekt ”Aktiv hela livet”.

Efter en fantastisk inledning av säsongen, med mycket spel och härlig stämning på vår välskötta bana, så kunde vi, trots pandemin, till slut även genomföra vår traditionella golfvecka, och detta med ett mycket lyckat resultat.

Och nu kommer nästa stora projekt: AKTIV HELA LIVET. Vi har ansökt om bidrag, som har blivit beviljade, från bland annat Allmänna Arvsfonden och Sparbanksstiftelsen Skaraborg.

Tillstånden fr bland annat Länsstyrelsen är klara och årsmötesbeslut har tagits.Det blir en total investering på ca 3,3 miljoner kr som kommer genomföras med start omkring den 1:e september 2020.

Hål 3, 4, 5 och 9 kommer att byggas om (se ritningar på hemsidan under bana).

Under ombyggnadsperioden kommer vi att ha 12 hål att spela, och med dessa kommer vi kunna göra så att vi får ihop en 18 håls slinga. Planen är att kunna spela de ombyggda hålen senast midsommar 2021. Jag hoppas alla har förståelse för detta.

Vi kommer även göra andra förbättringar för att anpassa Billingens Golfklubb till en anläggning som är tillgänglig för alla unga, äldre och funktionshindrade.

• För att öka säkerheten och minska slitage på vår bana byggs nya vägar för golfbilar.
  • Fler parkeringsplatser vid klubbhuset för funktionshindrade.
  • Konstgräsgreen kommer att anläggas som kan användas i princip hela året.
  • Fotbollsgolf och Frisbeegolf kommer att anläggas på korthålsbanan.
  • Äventyrsbana för barn, även den på korthålsbanan.
  • I Kulhultssjön kommer bryggorna repareras, vass röjas och ädelfisk sättas ut, så att vår fina lilla sjö kommer till glädje för medlemmar och gäster.
  • Entréerna till klubbhuset och shopen kommer anpassas för funktionshindrade.

Vi hoppas med dessa åtgärder att Billingens Golfklubb skall bli en ännu mer attraktiv och intressant bana, och ett spännande aktivitetsområde för medlemmar, gäster samt alla i vårt närområde.

Vi kommer löpande under projektets gång informera medlemmar och övriga på vår hemsida.

Ta nu chansen, spela vår härliga bana och sköt om er!

Håll avstånd, tvätta händerna och följ de rekommendationer och regler som vi tidigare meddelat.

Vi syns på banan

Lars Nystedt