Nytt samarbetsavtal gällande greenfee klart

Pressrelease 2018-11-07

Fem golfklubbar i unikt samarbete

Med start 2019 erbjuds medlemmarna i golfklubbarna Billingens GK, Ekarnas GK, Lidköpings GK, Läckö GK och Vara-Bjertorp GK ett nytt klubbsamarbete. Nu blir det möjligt att uppgradera sitt medlemskap en nivå där spel på fyra grannklubbar för endast 100 kr per runda ingår. Målet med det nya samarbetet är att medlemmarna får tillgång till spel på fem bra golfanläggningar till ett mycket bra pris.

• Med det nya paketet stärker vi värdet för våra fullvärdiga medlemmar och ökar flödet av spelare mellan anläggningarna säger Janette Roser, ordförande i Lidköpings Golfklubb. Medlemmarna i våra klubbar efterfrågar ofta bättre samarbeten med grannklubbarna. Svårigheten för klubbarna är att hitta bra former för samarbete som gynnar alla, både spelare och klubbar. Nu har vi fem golfklubbar enats om ett nytt spännande koncept som vi erbjuder våra medlemmar från nästa golfsäsong. Vi tror att nya upplägget gynnar alla medverkande klubbar oberoende av vilken struktur eller medlemsantal de har.

Varje fullvärdig medlem i de medverkande klubbarna erbjuds att köpa det nya golfpaketet för 995:-. Med paketet kan spelaren spela på de andra fyra klubbar så många gånger hen vill och endast betala 100 kr i greenfee vid varje speltillfälle. Och vi vill ha enkla och tydliga regler så spelarna vet vad som gäller - samma pris alla dagar i veckan och även vid tävlingar.

Hur får klubbarna då betalt? Utöver den direkta betalning vid speltillfället fördelas intäkterna från paketförsäljningen proportionerligt när säsongen är till ända. Ersättningsnivån kommer då upp till acceptabel nivå för klubbarna. Vinsten blir det ökade flödet av spelare mellan våra anläggningar. Men framför allt gynnar det spelarna och kommer säkert att öka intresset för golf och medlemskap i våra klubbar.